Arrangementen

Theeschenkerij De Buytenplaets in Friesland biedt u een reeks aan arrangementen. Wat dacht u van een Culinaire Tuintrip of Happen en Trappen in de Vrije Koloniën? Klikt u op onderstaande links en laat u verrassen door het uitgebreide en creatieve aanbod. Zit uw keus er niet bij? Laat het ons weten telefoonnummer 0561-431196 of info@debuytenplaets.nl. Wij stellen graag een speciaal arrangement voor u samen.

Klik op de Arangementen voor een omschrijving.

Culinaire Tuintrip (v.a. 2 personen)

Fiets- of autoroute route door het bijzondere coulisselandschap dat de Zuidoost Fryslân karakteriseert. Door bossen, langs water, heide en weiden. De fietsroute is ongeveer 50 km lang; u kunt ‘m eventueel zelf langer of korter maken, mits u maar op de afgesproken tijden bij uw maaltijd arriveert. Dagtrip, inclusief maaltijden. Alleen op afspraak te boeken. Min. 2 pers.

U start om ongeveer 10.30 uur De Buytenplaets in Noordwolde. Na de koffie (met wat lekkers er bij) fietst u op uw gemak naar het VOORGERECHT. U krijgt dit geserveerd in de schitterend aangelegde tuin van De Holthof en het zal om ca 12.30 uur voor u klaar staan. Voor en/of na het eten kunt u een wandeling door de tuin maken. Uiteraard krijgt u bij het voorgerecht ook een drankje aangeboden.

Daarna vervolgt u om uiterlijk 14.00 uur de route naar uw HOOFDGERECHT. Ook nu weer geserveerd in een prachtige tuin. Ditmaal bij B&B Sela-Tuinen. Terwijl de laatste hand aan uw maaltijd wordt gelegd die om ongeveer 17.30 uur op tafel staat, kunt u onder het genot van een glaasje wijn de tuinen bekijken.

De tocht gaat daarna om uiterlijk 18.30 uur verder richting NAGERECHT. U krijgt dit opgediend op het adres waar u gestart bent, in de tuin van De Buytenplaets waar u lekker kunt nagenieten met het dessert. Rond 20.30 uur sluit u een heerlijke fietsdag af.

Uiteraard beschikken alle locaties ook over een binnenruimte. Vooraf kunt u aangeven of u vegetarisch wilt eten; laat u verder verrassen door de bijzondere kookkunst van alle drie de gastvrouwen.

De prijs voor dit arrangement is € 45,00 p.p. De prijs is inclusief: kop koffie met wat lekkers bij de start, voorgerecht met een glas wijn of fris, hoofdgerecht met een glas wijn of fris, en een nagerecht. Ook de entree van alle tuinen is bij de prijs inbegrepen.

De fietsroute kan naar wens worden ingekort of verlengd.

Eéndaagse cursus kalligraferen voor beginners

Tijdens deze workshop leert u de unciaal-letter schrijven. Dit is een sierlijke letter met mogelijkheden voor traditionele en eigentijdse kalligrafie.

Een goede start voor wie met kalligrafie wil beginnen, maar ook voor wie oude kennis wil opfrissen. U bent geen volleerd kalligraaf als u de workshop heeft gevolgd, maar gaat wél met iets leuks naar huis.

Een vervolgcursus is eventueel mogelijk.

De workshop wordt gegeven door letterkunstenares Baukje Scheppink; zij maakt veel handgeschreven boeken, een kunstvorm die weinig wordt toegepast: ten onrechte!

Duur: 10-16 uur.

LETTERS

Prijs:  € 79,50 p.p. incl. koffie, lunch, thee, alle materialen en gebruik van gereedschappen en les van een professional.

U krijgt ‘s ochtends 2 kopjes koffie of thee, tussen de middag een lunch bestaande uit een kop goedgevulde soep met bourgondisch brood, boter en melk, karnemelk of sap erbij en ‘s middags krijgt u nog 2 maal thee of koffie.

Minimum deelname is 10 personen. Individuele opgave is mogelijk; workshop gaat door bij min. 10 deelnemers.

Boekbinden

O.l.v. letterkunstenares Baukje Scheppink.

Tijdens deze workshop gaat u zelf kleine boekjes maken met verschillende vouw-, knip- en naaitechnieken. Deze creatieve dag biedt leuke toepassingen voor kalligrafen, maar ook voor boekliefhebbers. Deelnemers maken verschillende kleine boekjes die geschikt zijn als notitieboekje of cadeautje. Ervaring met kalligrafie is niet nodig voor deze dag.

De workshop wordt gegeven door Baukje Scheppink; zij maakt veel handgeschreven boeken, een kunstvorm die weinig wordt toegepast: ten onrechte!

Duur: van 10.00 tot 16.00 uur. Prijs: € 79,50 p.p. incl. koffie, lunch, thee, alle materialen en gebruik van gereedschappen en les van een professional.

U krijgt ‘s ochtends 2 kopjes koffie of thee, tussen de middag een lunch bestaande uit een kop goedgevulde soep met bourgondisch brood, boter en melk, karnemelk of sap erbij en ‘s middags krijgt u nog 2 maal thee of koffie.

Minimum deelname is 10 personen. Individuele opgave is mogelijk; workshop gaat door bij min. 10 deelnemers.

Workshop High Tea, Tapas, Sweet Tea, Hippe Hapjes, Tea-to-Go of Eénpansgerechten

U kunt bij ons een workshop volgen voor het maken van een

complete High Tea. Dit is een volledige maaltijd en bestaat uit vele verschillende gerechtjes, warm en koud, hartig en zoet. Uiteraard gaat u naderhand de tea ook opeten.

Tapas. Bij deze workshop gaat u de bekende Spaanse hapjes maken, uitgebreid met een soepje en warme gerechtjes. Voldoende als maaltijd, die uiteraard naderhand gezamenlijk gegeten wordt.

Eénpansgerechten. U bereidt gezamenlijk een aantal eenpansgerechten en terwijl het eten in de oven staat geniet u van een drankje. Daarna samen eten. U maakt snelle, gezonde gerechten die als avondmaaltijd kunnen dienen.

Sweet Tea. Deze Tea is helemaal zoet. Scones, teabread, taartjes, cakes. Van alles wat en op petit-four-formaat. Goed voor te breiden, dus nodig je vriendinnen alvast uit! Of neem ze mee naar deze workshop, dan kunnen ze jou ook eens iets lekkers voorzetten…..

Hippe Hapjes. Feestelijke hapjes, in casual stijl. Fingerfood, dus zonder bordjes en bestek. Heel geschikt om te serveren bij feestelijke gebeurtenissen in ongedwongen sfeer. Uiteraard gaat u alle hapjes proeven en krijgt u de recepten per mail toegestuurd.

Tea To Go! Minder tijd? Voor groepen van 15 personen of meer is het ook mogelijk een kortere workshop te volgen. Deze neemt totaal ong. 2 uren in beslag. Wat u gemaakt heeft neemt u mee naar huis. De prijs is dan € 25,00 p.p. incl. koffie of thee tijdens het werken.

ALGEMEEN

Onze workshops worden gegeven voor groepen van max. 35 pers. en nemen een dagdeel in beslag (maken en eten). In de zomerperiode is het alleen mogelijk om op de avond te reserveren, maar vanaf medio september en tot eind mei kan er ook op de middag of ochtend gewerkt worden.

Voor de ingrediënten wordt gezorgd en na afloop krijgt u alle recepten via de mail toegestuurd. Het enige dat u zelf mee moet nemen is een snijplank, een mengkom, een scherp mes en eventueel een schort.

DE PRIJZEN

De basisprijs alle hierboven genoemde (kook)workshops € 325,00. Voor deze prijs mogen maximaal 10 personen deelnemen.  Zijn er meer dan 10 deelnemers dan bedragen de kosten € 39,50 cq. € 32,50 p.p. Er is een uitzondering voor de workshop Tea-to-Go; zie omschrijving.

De genoemde prijzen zijn inclusief: de workshop, alle ingrediënten, koffie of thee tijdens het werk,  de recepten en de bij de maaltijd behorende drankjes.

Alle overige consumpties of koffie ná zijn niet in deze prijzen doorberekend.

Betaling contant of via pin.

VERVOER

Komt u met uw bedrijf of een ander groter gezelschap, dan kunnen wij een prachtige oude bus voor u regelen om u te halen en te brengen.

Prijs hiervoor op aanvraag.

3-Provinciën solextoer (v.a. 8 personen)

Lijkt u dat nu geen gewéldig uitje met collega’s of familie? Met z’n allen op de solex!

Al mogelijk vanaf 8 personen.

Onderweg een heerlijke Pit-Stop-Tea of na de solexrit een verrassende warme maaltijd.

U start in Drenthe (hunebeddorp Havelte) en tuft op zo’n fraaie, nostalgische solex via Overijssel  (Landgoed De Eese, waar onze koning en koningin regelmatig verblijven) naar Fryslân (Noordwolde, bekend om z’n vlechtindustrie).*

Onderweg is bij ons een pit-stop gepland, zodat u kunt bijtanken met een heerlijke Pitstop-Tea. Deze bestaat uit een pot thee met daarbij quiche, sandwiches, taartjes en scones. Alles uit eigen keuken en speciaal voor u gemaakt.

Na de pitstop vervolgt u uw rit door het coulissenlandschap van Z-O Fryslân terug langs rustige plattelandsweggetjes door het heidelandschap van Drenthe. Onderweg komt u langs diverse bezienswaardigheden.

De prijs voor dit arrangement is € 39,95 p.p.

Het is ook mogelijk te kiezen voor een stoere warme maaltijd na de solexrit. De Pitstop-tea komt dan te vervangen. U krijgt een voorgerecht, een hoofdgerecht en koffie na. Helemaal in eigen keuken bereid, zonder zakjes, zonder pakjes. Puur en (h)eerlijk. Drankjes bij de maaltijd zijn niet inbegrepen. Heerlijk nagenieten van de fantastische solexrit…..

Prijs: Solexrit + warme maaltijd € 49,50 p.p.

Minimum aantal deelnemers: 8 personen Vraag naar de voorwaarden voor het rijden op een solex.

’n Boer’n Dagje (v.a. 10 personen)

Rond 10.30 uur begint uw uitstapje met een bezoek aan Kaasboerderij De Stelp in Oldeberkoop.

U wordt daar ontvangen met koffie + Bercoper Brinkbrok. Na de koffie krijgt u uitleg en een rondleiding door de kaasmakerij. Ondertussen gaat u ook een bezoekje brengen bij de melkrobot die in dit bedrijf gevestigd is. Uiteraard krijgt u verschillende kaasjes te proeven en kunt u nog even rondsnuffelen in de boerderijwinkel.

Rond 12.30 uur vertrekt u naar Theeschenkerij De Buytenplaets in Noordwolde waar een heerlijke Farmers Tea voor u klaar staat. Hartige taart, allerlei sandwiches, taartjes en scones met een grote pot thee erbij!

Na de Tea kunt u nog een rondwandeling maken door de 6000 m2 grote boerderijtuin die bij de theeschenkerij ligt. Zo tegen 15.00 uur wordt uw bezoek afgerond.

Prijs voor dit arrangement: € 23,50 p.p.

Min. 10 personen.

 

Familie/Vrienden/Collegadag (v.a. 10 personen)

Dagje bijpraten met familie? Oude vriendengroep lang niet gezien? Of gewoon gezellig op stap met je collega’s?

Begin zo’n dagje bij ons om een uur of 11 met grote potten koffie en heerlijke eigengemaakte taartjes daar bij.

Om ca. 12.30 uur begint u een workshop High Tea of Tapas en terwijl u aan het werk bent krijgt u van ons nog iets te drinken. Ondertussen praat u heerlijk bij…..

Zo tegen 14/14.30 uur is de maaltijd klaar en gaat u ’m gezellig met z’n allen opeten. En als rond 16.00 de de borden leeg zijn, bent u vast weer helemaal bijgepraat! Prijs 42,50 p.p.

’s Zomers, buiten in de tuin, kunnen wij eventueel een vrolijk muziekje voor u regelen. Hieraan zijn uiteraard extra kosten verbonden.

Variant 2:

Na de koffie en de taartjes wordt om ca. 12.30 uur een sandwichlunch geserveerd, met een beker melk of karnemelk er bij.

Rond 13.30 uur wandelt u naar het Nationaal Vlechtmuseum waar u de geschiedenis van de vlechtcultuur in onze regio in zich kunt opnemen. Na de bezichtiging krijgt u een kop koffie of thee met een manouslof er bij. Tegen 15.00 uur wandelt u met een omweg door het Spokeplasgebied weer terug naar De Buytenplaets waar om 16.30 een aperitief voor u klaar staat. Om ongeveer 17.30 uur wordt een 3-gangen warme maaltijd geserveerd. Prijs voor deze variant: € 59,75 p.p. ex. drankjes bij de maaltijd.

Minimaal 10, maximaal 30 personen.

Noordwolde Vlechtdorp (v.a. 2 personen)

U begint om 11 uur met een bezoek aan het Nationaal Vlechtmuseum en wordt ontvangen met koffie en een manouslof.

In het museum wordt o.m. getoond wat het vlechtwerk voor betekenis heeft gehad voor onze streek. Maar er zijn ook regelmatig tijdelijke tentoonstel-lingen van voorwerpen gemaakt met moderne vlechttechnieken.

Het Vlechtmuseum is gevestigd in de enige Rietvlechtschool die ooit in ons land bestaan heeft.

Om ongeveer 12.30 uur serveren wij in onze theeschenkerij een Vlechters Tea, die bestaat uit hartige taart, verschillende sandwiches, taartjes en een scone. Een grote pot thee erbij natuurlijk.

Om 14.00 uur vertrekt u naar Bamboetuin Mei Chu. In deze tuin van ca. 3 ha. worden ongeveer 80 soorten bamboe geteeld, maar ook veel Japanse bomen, heesters en vaste planten.

U sluit in de bamboetuin af met een kop koffie of thee.

Min. 2 personen, max. 40.

Prijs p.p. € 28,50.

LET OP: het Vlechtmuseum is vanwege verbouwing en herinrichting gesloten van 3 november t/m 29 februari 2016!! Boeken v.a. maart is natuurlijk wel nu al mogelijk.

Verwendagje met sauna(v.a. 2 personen)

Dit uitje begint met een Royal Tea. U krijgt hartige taart, verschillende sandwiches, taartjes en scones en wij schenken er onbeperkt thee bij.

Daarna vertrekt u naar Sauna Het Friese Woud in Boijl, ca. 5 autominuten bij ons vandaan. Ook per fiets vlot bereikbaar, als u er een sportief verwendagje van wilt maken…

Urenlang lekker relaxen in deze tot beste van Friesland uitgeroepen sauna, die beschikt over veel faciliteiten (o.a. Hammam).

Inbegrepen in dit arrangement zijn de bovenbeschreven Tea en de entree voor de Sauna. Het Friese Woud is dagelijks geopend, kijk voor de exacte openingstijden op hun website: www.saunahetfriesewoud.nl Ook voor de kledingvoorschriften kijkt u even op hun site.

Prijs: € 35,00 p.p. op maandag t/m donderdag na 16.00 uur in de sauna € 42,50 p.p. op maandag-zondag voor 16.00 uur.

Tea@Home of Bon Ap! maaltijden(v.a. 6 personen)

Toch liever thuis eten? Maar niet al die drukte van boodschappen doen en voorbereiden? Wij helpen u graag en maken met plezier een Tea voor bij u thuis.

Of een heerlijke warme maaltijd; geheel voorbereid en eventueel door u zelf alleen nog in de oven te schuiven.

Lekker eten en niks doen!

buffetje  Tea@Home is mogelijk v.a. € 17,50 p.p. (v.a. 6 personen)

Thai Laksa  Een Bon AP! maaltijd     v.a. € 17,50 p.p. (min. 4 personen)

Tea Soap

schaal cupcakesMaak je eigen zeeptaartjes o.l.v. Thea Hoogeveen van Thea’s Zeepboetiek en terwijl uw handgemaakte zeepgebak staat uit te harden, serveren wij onze net zo fraaie, maar eetbare taartjes. Met een grote kan koffie of thee erbij!

U stelt uw eigen geuren en kleuren samen en maakt verschillende petit fours en bonbons. U krijgt er een prachtig dienblaadje bij. Voor een mooie presentatie of om er een leuk kado van te maken. afb. werkstuk

Basisprijs is € 325,00. Daarvoor kunnen maximaal 10 personen meedoen. De prijs is inclusief benodigde materialen, geuren en kleuren en thee of koffie met verschillende taartjes in de pauze.

Shared Dining met wandeling (v.a. 10 personen)

Nieuw en helemaal in! Gezamenlijk een maaltijd delen met familie of vrienden. Ontspannen en gemakkelijk, zonder formaliteiten. Allerlei verschillende gerechten waar je van neemt wat je wilt.

Eten in goede sfeer en gezamenlijkheid; plak er eventueel een wandeling achteraan, die krijgt u er van ons helemaal gratis bij!

Voor gezelschappen van minimaal 10 volwassenen organiseren wij deze 3-gangen maaltijd.

De gerechten worden aangepast aan het seizoen. Bij goed weer zit u natuurlijk buiten in de tuin.

Prijs: € 27,50 p.p. voor deze volledige maaltijd.

Kinderen <10 jaar halve prijs.

Creatieve groene workshops

CREATIEVE GROENE WORKSHOPS

Theekopje     I.s.m. professioneel bloembindster Gonnie van Essen van 4 Seasons hebben wij een drietal workshops samengesteld:

THEEKRANS O.l.v. Gonnie maakt u een prachtige (bloemen)krans, afhankelijk van het seizoen in lente-, zomer-, herfst- of winterstijl. Na de workshop geniet u na met een uitgebreide High Tea, voldoende als avondmaaltijd.

TAART & TAPAS In dit geval maakt uw eigen ’’groene’’ taart en borrelt u na de workshop nog even gezellig na aan het tapas-buffet.

BLOEM-EN-DIS U maakt een keuze uit verschillende werkstuk-opties die Gonnie heeft uitgekozen en als het stuk klaar is serveren wij een warme maaltijd in 2-gangen.

Prijs voor bovengenoemde workshops vanaf € 39,50 p.p. Minimum deelname: 10 personen

NIEUW: TAART EN TAARTJES Maak uw eigen lang houdbare bloementaart, dan serveren wij in de pauze kort houdbare mini-taartjes bij de koffie. Direct opeten dus! Mmmmm

Prijs voor deze workshop: € 29,50 p.p. Minimum deelname: 10 personen

Paasdecoratie

Happen en Trappen in de Vrije Koloniën

HAPPEN EN TRAPPEN IN DE VRIJE KOLONIËN

Dagarrangement

10.30 uur start bij De Buytenplaets in Noordwolde.

Een deel van Noordwolde was Kolonie nr. VI, later toegevoegd aan Kolonie nr. III – Willemsoord.

Ontvangst met koffie en Koloniekoek.

11.30 uur vertrek. Route langs Boschoord, over de hei via Doldersum, Boschoord en Vledderveen naar Mei Chu in Wilhelminaoord.

Wilhelminaoord was Kolonie nr. II 

13.00 uur   Hier krijgt u de volgens authentiek recept bereidde Koloniesoep met Gen. v.d. Boschbrood en boter. Bij de lunch krijgt u een kop koffie of thee.

14.00 uur  Bezichtiging van de prachtige tuin.

Bamboekwekerij Mei Chu heeft vele bijzondere collecties planten.

15.30 uur   Vertrek voor het laatste traject via het Nijensleker Veld, de Eese en Westvierdeparten. Langs de Elsweg (plaggenhut) weer terug naar de Buytenplaets. Daar staat om

17.00 uur   een bijzondere 2-gangen Paupermaaltijd voor u klaar.

5 uur was de gebruikelijke tijd voor de avondmaaltijd. Zo was er na het eten nog tijd om te werken.

Prijs voor dit volledige dagarrangement, inclusief genoemde eten en drinken is € 45,00 p.p.

Boekingen zijn uitsluitend mogelijk tijdens de openingstijden van Mei Chu (vrijdag, zaterdag en zondag)

Minimaal 2 personen.

 •  

  Openingstijden

  Onze openingstijden in deze periode van het jaar:

  op afspraak

  (min. 4 personen. Maar bel gerust: mogelijk staan er al afspraken en kunt u er nog bij.)

  LET OP: zondag 18 maart OPEN v.a. 13.00 uur

  *

  DWARSVAARTWEG 8

  8391 ML NOORDWOLDE

  tel. 0561 431196

  info@debuytenplaets.nl

   

  Bijblijven?

  Meld u aan voor onze Nieuwsbrief: