meteor_slideshow slideshow=”arrangementen”]

Arrangementen

Theeschenkerij De Buytenplaets in Friesland biedt u een reeks aan arrangementen. Wat dacht u van een Culinaire Tuintrip of Happen en Trappen in de Vrije Koloniën? Klikt u op onderstaande links en laat u verrassen door het uitgebreide en creatieve aanbod. Zit uw keus er niet bij? Laat het ons weten telefoonnummer 0561-431196 of info@debuytenplaets.nl. Wij stellen graag een speciaal arrangement voor u samen.

Klik op de Arrangementen voor een omschrijving.

Weldadig Kunst- en Cultuur arrangement

Weldadig Kunst- en Cultuur arrangement

U kunt een leuke dag uit plannen in het gebied van de Maatschappij van Weldadigheid, sinds 2022 vermeld op de Unesco Werelderfgoed lijst. U brengt een bezoek aan Galerie ‘Beeldschoon’ bij De Pol, vervolgens gaat u lunchen bij De Buytenplaets in Noordwolde en daarna brengt u een bezoek aan het Nationaal Vlechtmuseum, ook in Noordwolde. Galerie ‘Beeldschoon’ is gevestigd in de Kop van Overijssel tussen Nationaal Natuurgebied De Weerribben, het bosgebied De Woldberg en Landgoed De Eese.

De Buytenplaets in Noordwolde (Fryslân) biedt naast lunches ook compleet verzorgde High Teas, waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van lokale producten.

Het Nationaal Vlechtmuseum in Noordwolde vertelt een bijzonder verhaal over de geschiedenis van mensen die een bestaan opbouwden door gebruik te maken van de natuurlijke grondstoffen die de omgeving hen bood.

Ton en Ria Rietveld ontvangen u rond 10.30 uur in hun Galerie met koffie of thee en iets lekkers. Daarna kunt u de galerie met aangrenzende beeldentuin bezoeken. Er is veel kunst van professionele kunstenaars te bewonderen voor binnen en buiten in diverse materialen en disciplines.

Rond 12.15 uur verlaat u De Pol. Ten afscheid krijgt u nog een zakje bloemenzaad mee. Daarna en gaat u richting De Buytenplaets. De circa 10 km. kunt u per fiets of met de auto afleggen. Bij De Buytenplaets staat rond 12.30 uur een heerlijke lunch voor u klaar, die gemaakt is met zoveel mogelijk biologische en streekeigen producten. U mag plaatsnemen op het sfeervolle terras, in de royale tuin of binnen in de gezellige theeschenkerij. Na de lunch vervolgt u uw pad naar het Nationaal Vlechtmuseum op ongeveer 1 kilometer. U kunt daar zien hoe het leven in Noordwolde door de komst van welvaart is veranderd. Er wordt een uitgebreide collectie van allerlei soorten vlechtwerk vertoond.

Inbegrepen in het arrangement : • Weldadige ontvangst met koffie/thee en wat lekkers bij Galerie ‘Beeldschoon’ met gratis zakje bloemenzaad.

 • Weldadige lunch bij De Buytenplaets bestaande uit een speciaal samengestelde Kolonieplank:

Drie goedgevulde boterhammen met hartig beleg.

* Entree voor het Nationaal Vlechtmuseum

 • Gratis fiets- en autoroute: Beeldschoon & Weldadig Kunstrondje, Weldadig Rondje en Museum Rondje.

• Bij aankoop van een kunstwerk bij Galerie ‘Beeldschoon’ ontvangt u een korting van 5%.

Voorwaarden Arrangement te boeken van mei t/m november 2024 (di t/m za) op voorwaarde van beschikbaarheid. Niet te reserveren op Hemelvaartsdag en 1e en 2e Pinksterdag. Prijs 30.- p.p. voor deze hele dag uit. Extra drankjes moeten ter plaatse worden afgerekend.

Betaling bij reservering.

Reserveren: bel 0561 431196 of mail info@debuytenplaets.nl

Workshop High Tea, Tapas, Sweet Tea, Hippe Hapjes, Tea-to-Go of Eénpansgerechten

U kunt bij ons een workshop volgen voor het maken van een

complete High Tea. Dit is een volledige maaltijd en bestaat uit vele verschillende gerechtjes, warm en koud, hartig en zoet. Uiteraard gaat u naderhand de tea ook opeten.

Tapas. Bij deze workshop gaat u de bekende Spaanse hapjes maken, uitgebreid met een soepje en warme gerechtjes. Voldoende als maaltijd, die uiteraard naderhand gezamenlijk gegeten wordt.

Eénpansgerechten. U bereidt gezamenlijk een aantal eenpansgerechten en terwijl het eten in de oven staat geniet u van een drankje. Daarna samen eten. U maakt snelle, gezonde gerechten die als avondmaaltijd kunnen dienen.

Sweet Tea. Deze Tea is helemaal zoet. Scones, teabread, taartjes, cakes. Van alles wat en op petit-four-formaat. Goed voor te breiden, dus nodig je vriendinnen alvast uit! Of neem ze mee naar deze workshop, dan kunnen ze jou ook eens iets lekkers voorzetten…..

Hippe Hapjes. Feestelijke hapjes, in casual stijl. Fingerfood, dus zonder bordjes en bestek. Heel geschikt om te serveren bij feestelijke gebeurtenissen in ongedwongen sfeer. Uiteraard gaat u alle hapjes proeven en krijgt u de recepten per mail toegestuurd.

Tea To Go! Minder tijd? Voor groepen van 15 personen of meer is het ook mogelijk een kortere workshop te volgen. Deze neemt totaal ong. 2 uren in beslag. Wat u gemaakt heeft neemt u mee naar huis. De prijs is dan € 35,00 p.p. incl. koffie of thee tijdens het werken.

ALGEMEEN

Onze workshops worden gegeven voor groepen van max. 35 pers. en nemen een dagdeel in beslag (maken en eten). In de zomerperiode is het alleen mogelijk om op de avond te reserveren, maar vanaf medio september en tot eind mei kan er ook op de middag of ochtend gewerkt worden.

Voor de ingrediënten wordt gezorgd en na afloop krijgt u alle recepten via de mail toegestuurd. Het enige dat u zelf mee moet nemen is een snijplank, een mengkom, een scherp mes en eventueel een schort.

DE PRIJZEN

De basisprijs alle hierboven genoemde (kook)workshops € 550,00. Voor deze prijs mogen maximaal 10 personen deelnemen.  Zijn er meer dan 10 deelnemers dan bedragen de kosten  € 55.00 p.p. tenzij anders beschreven bij de betreffende workshop.

De genoemde prijzen zijn inclusief: de workshop, alle ingrediënten, koffie of thee tijdens het werk,  de recepten en de bij de maaltijd behorende drankjes.

Alle overige consumpties of koffie ná zijn niet in deze prijzen doorberekend.

Betaling contant of via pin.

3-Provinciën solextoer (v.a. 8 personen)

Lijkt u dat nu geen gewéldig uitje met collega’s of familie? Met z’n allen op de solex!

Al mogelijk vanaf 8 personen.

Onderweg een heerlijke Pit-Stop-Tea of na de solexrit een verrassende warme maaltijd.

3-Provinciënroute: U start in Drenthe en tuft op zo’n fraaie, nostalgische solex via Overijssel naar Fryslân.

De route voert o.a. door het gebied van de Maatschappij van Weldadigheid, sinds 2022 vermeld op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Onderweg is bij ons een pit-stop gepland, zodat u kunt bijtanken met een heerlijke Pitstop-Tea. Deze bestaat uit een pot thee met daarbij quiche, sandwiches, taartjes en scones. Alles uit eigen keuken en speciaal voor u gemaakt.

Na de pitstop vervolgt u uw rit door het coulissenlandschap van Z-O Fryslân terug langs rustige plattelandsweggetjes door het heidelandschap van Drenthe. Onderweg komt u langs diverse bezienswaardigheden.

De prijs voor dit arrangement is 59,- p.p. en kan geboekt worden op vrijdagmiddag, zaterdag of zondag. Bij slecht weer kan tot 1 dag van te voren gratis worden geannuleerd.

 

Familie/Vrienden/Collegadag (v.a. 10 personen)

Dagje bijpraten met familie? Oude vriendengroep lang niet gezien? Of gewoon gezellig op stap met je collega’s?

Begin zo’n dag bij ons om een uur of 11 met grote potten koffie en heerlijke eigengemaakte taartjes daar bij.

Om ca. 12.30 uur begint u een workshop High Tea of Tapas en terwijl u aan het werk bent krijgt u van ons nog iets te drinken. Ondertussen praat u heerlijk bij…..

Zo tegen 14/14.30 uur is de maaltijd klaar en gaat u ’m gezellig met z’n allen opeten. En als rond 16.00 de de borden leeg zijn, bent u vast weer helemaal bijgepraat! Prijs 69,50.

’s Zomers, buiten in de tuin, kunnen wij eventueel een vrolijk muziekje voor u regelen. Hieraan zijn uiteraard extra kosten verbonden.

Variant 2:

Na de koffie en de taartjes wordt om ca. 12.30 uur een sandwichlunch geserveerd, met een beker melk of karnemelk er bij.

Rond 13.30 uur wandelt u naar het Nationaal Vlechtmuseum waar u de geschiedenis van de vlechtcultuur in onze regio in zich kunt opnemen. Na de bezichtiging krijgt u een kop koffie of thee met een manouslof er bij. Tegen 15.00 uur wandelt u met een omweg door het Spokeplasgebied weer terug naar De Buytenplaets waar om 16.30 een aperitief voor u klaar staat. Om ongeveer 17.30 uur wordt een 3-gangen warme maaltijd geserveerd. Prijs voor deze variant: € 79.50 ex. drankjes bij de maaltijd.

Minimaal 10, maximaal 40 personen.

Noordwolde Vlechtdorp (v.a. 2 personen)

U begint om 11 uur met een bezoek aan het Nationaal Vlechtmuseum en wordt ontvangen met koffie en een manouslof.

In het museum wordt o.m. getoond wat het vlechtwerk voor betekenis heeft gehad voor onze streek. Maar er zijn ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen van voorwerpen gemaakt met moderne vlechttechnieken.

Het Vlechtmuseum is gevestigd in de enige Rietvlechtschool die ooit in ons land bestaan heeft.

 

Om ongeveer 12.30 uur serveren wij in onze theeschenkerij een Vlechters Tea, die bestaat uit hartige taart, verschillende sandwiches, taartjes en een scone. Een grote pot thee erbij natuurlijk.

Om 14.00 uur vertrekt u naar de Botanische tuin MEI CHU. In deze sfeertuin van ca. 3 ha. worden 3 nationale collecties planten afgewisseld met ongeveer 80 soorten bamboe.

U sluit in de bamboetuin af met een kop koffie of thee.

Min. 2 personen, max. 40.

Prijs p.p. € 45,00

Reserveren is mogelijk op vrijdag of zaterdag.

Bel 0561 431196 of mail info@debuytenplaets.nl

 

 

 

Tea@Home of Bon Ap! maaltijden(v.a. 6 personen)

Toch liever thuis eten? Maar niet al die drukte van boodschappen doen en voorbereiden? Wij helpen u graag en maken met plezier een Tea voor bij u thuis.

Of een heerlijke warme maaltijd; geheel voorbereid en eventueel door u zelf alleen nog in de oven te schuiven.

Lekker eten en niks doen!

buffetje  Tea@Home is mogelijk v.a. € 24,50 p.p. (v.a. 6 personen)

Een Bon AP! maaltijd v.a. 23,50 p.p. of quiche € 10,- p.p. (min. 4 personen)

 

 

 

Shared Dining met wandeling (v.a. 10 personen)

Nieuw en helemaal in! Gezamenlijk een maaltijd delen met familie of vrienden. Ontspannen en gemakkelijk, zonder formaliteiten. Allerlei verschillende gerechten waar je van neemt wat je wilt.

Eten in goede sfeer en gezamenlijkheid; plak er eventueel een wandeling achteraan, die krijgt u er van ons helemaal gratis bij!

Voor gezelschappen van minimaal 10 volwassenen organiseren wij deze 3-gangen maaltijd.

De gerechten worden aangepast aan het seizoen. Bij goed weer zit u natuurlijk buiten in de tuin.

Prijs: € 35,00 p.p. voor deze volledige maaltijd.

Kinderen <10 jaar halve prijs.

Lekker & Leuk Workshops

LEKKER & LEUK WORKSHOPS

I.s.m. professioneel bloembindster Gonnie van Essen van 4 Seasons hebben wij een drietal workshops samengesteld:

LEKKER & LEUK prijs € 59,95 p.p. O.l.v. Gonnie maakt u een prachtig bloemwerkstuk, afhankelijk van het seizoen in lente-, zomer-, herfst- of winterstijl. Na de workshop geniet u na met een speciaal samengestelde High Tea, voldoende als avondmaaltijd.

TAART & TAPAS prijs € 59,95  p.p. In dit geval maakt uw eigen ’’groene’’ taart en schuift u na de workshop gezellig aan het tapas-buffet. Ruim voldoende als avondmaaltijd.

BLOEM-EN-DIS prijs: € 59,95 p.p. U maakt een prachtig (en langhoudbaar) groenwerkstuk en als het klaar is serveren wij een heerlijke, huisgemaakte warme maaltijd in 2-gangen.

Minimum deelname voor al deze workshops: 10 personen

Paasdecoratie

Happen en Trappen in de Vrije Koloniën

HAPPEN EN TRAPPEN IN DE VRIJE KOLONIËN

Dagarrangement

10.30 uur start bij De Buytenplaets in Noordwolde.

Een deel van Noordwolde was Kolonie nr. VI, later toegevoegd aan Kolonie nr. III – Willemsoord.

Ontvangst met koffie en Koloniekoek.

11.30 uur vertrek. Route langs Boschoord, over de hei via Doldersum, Boschoord en Vledderveen naar Mei Chu in Wilhelminaoord.

Wilhelminaoord was Kolonie nr. II 

13.00 uur   Hier krijgt u de volgens authentiek recept bereidde Koloniesoep met Gen. v.d. Boschbrood en boter. Bij de lunch krijgt u een kop koffie of thee.

14.00 uur  Bezichtiging van de prachtige tuin.

Bamboekwekerij Mei Chu heeft vele bijzondere collecties planten.

15.30 uur   Vertrek voor het laatste traject via het Nijensleker Veld, de Eese en Westvierdeparten. Langs de Elsweg (plaggenhut) weer terug naar de Buytenplaets. Daar staat om

17.00 uur   een bijzondere 2-gangen Paupermaaltijd voor u klaar.

5 uur was de gebruikelijke tijd voor de avondmaaltijd. Zo was er na het eten nog tijd om te werken.

Prijs voor dit volledige dagarrangement, inclusief genoemde eten is € 55.00 p.p. Drankjes rekent u op de verschillende locaties apart af.

Boekingen zijn uitsluitend mogelijk tijdens de openingstijden van Mei Chu (regulier op vrijdag en zaterdag).

Minimaal 2 personen.

Beeldschoon & Weldadige Kunstrondje

BEELDSCHOON EN WELDADIG KUNSTRONDJE

Prachtige fietsroute van ca. 35 km. door de Vrije Koloniën van Weldadigheid. Op 9 locaties zijn kunstwerken geplaatst. De route leidt u langs deze locaties. Als u liever met de auto gaat kan dat natuurlijk ook; hieronder vindt u de adressen waar de objecten te bewonderen zijn.

De lunch gebruikt u bij ons: een speciaal samengestelde Kolonieplank.

     Wij serveren 3 goedgevulde boterhammen met een beker melk of karnemelk.

     Prijs € 17.50 p.p.

 • Onze openingstijden in deze tijd van het jaar

  – maandag, dinsdag en vrijdag:

  op afspraak

  (minimaal 4 personen)

  *

  – woensdag, donderdag, zaterdag en zondag

  open vanaf 12.00 uur

  (Keuken sluit om 17.00 uur)

  LET OP: op 26 én 27 juni zijn we

  GESLOTEN!

  *

  ’s Avonds:

  Op afspraak open

   voor grotere gezelschappen

  (vergaderingen, warme maaltijden, workshops en catering)

  *

  U kunt ook op door-de-weekse dagen bij ons afhalen.

  (Teas, lunches en maaltijden).

  Bezorgen doen we voor min. 4 personen.

  Binnen 25 km rond Noordwolde is dat gratis.

  Bel of mail ons gerust; wij gaan graag voor u aan de slag!

  *

  In normale tijden hanteren wij geen vaste sluitingstijd.

  De deuren gaan dicht als dat nodig is of als al onze gasten zijn vertrokken.

  *

  Soms wordt onze theeschenkerij in het geheel

  afgehuurd voor bijv. vergaderingen of huwelijksceremonies

  en zijn wij voor overige gasten gesloten.

  Wilt u zeker weten of u terecht kunt, bel dan even.

  *

  DWARSVAARTWEG 8

  8391 ML NOORDWOLDE

  tel. 0561 431196

  info@debuytenplaets.nl

   

  Bijblijven?

  Meld u aan voor onze Nieuwsbrief: