Vrouwen zijn niet lief

Vrouwen zijn niet lief

Creatieve kunstgeschiedenis  lezing en workshop

Workshop
De workshop is op woensdag 5 juni, 2024, als Carin in Nederland is. De workshop vindt plaats bij theeschenkerij

De Buytenplaets in Noordwolde (Fr.)

De lezing is een geanimeerde presentatie met veel visueel materiaal (via Digibord of projectie). Carin zal de deelnemers meevoeren door de gehele kunstgeschiedenis, van de prehistorie via de Middeleeuwen door de Renaissance en Barok helemaal tot aan de moderne kunst, uiteraard gericht op vrouwen.

Na de lezing zullen de deelnemers een driedimensionale, kunstzinnige ode brengen aan een vrouw die zij bewonderen. Het kan gaan om een familielid, een artiest, een lerares uit een ver verleden of een godin uit de Griekse mythologie? Een spiritueel of religieus voorbeeld? Met verschillende materialen en technieken (o.a. schilderen, collage en assemblage) gaan de deelnemers onder Carin’s leiding aan de slag om een altaartje (relikwieënkastje of shrine) te maken die de deelnemers vervolgens mee naar huis kunnen nemen. Er zal een ruime hoeveelheid materiaal aangeboden worden zoals verf (met uitleg over verschillende technieken), driedimensionale objecten, papier (tijdschriften, pakpapier etc., voor collages), maar de deelnemers zijn ook welkom om zelf materieel mee te nemen. Bijvoorbeeld een plaatje of foto van degene aan wie het kunstwerk wordt opgedragen, poëzieplaatjes, kralen, juwelen, stukjes stof, lintjes etc.
De opzet van deze ééndaagse workshop:

10.00 Koffie, geïllustreerde lezing Deel 1

11.30 Creatieve Workshop Deel 1

13.00 Lunch

14.00 Geïllustreerde lezing Deel 2

15.30 Creatieve Workshop Deel 2

16.30 Nabespreking met een glas wijn

17.00 Einde

Kosten
Kosten: 75 Euro p.p. voor de lezingen en creatieve workshop. Inclusief materiaal, koffie, thee en lunch. Wilt u naderhand nog een glas wijn drinken, dan is dat voor eigen rekening.

Na afloop ontvang iedere deelnemer een digitale samenvatting van de workshop.

Het maximale aantal deelnemers is ongeveer 8-12. Minimum aantal deelnemers: 5. Mannen zijn ook welkom. Ervaring of talent niet nodig!

Aanmelden uitsluitend via info@debuytenplaets.nl – tel. 0561 431196 – of een bericht via Messenger op Facebook.

De lezing/workshop gaat alleen door bij voldoende belangstelling. U krijgt vooraf een bevestiging en betaalverzoek.

Meer info:

De kunstwereld is een mannenwereld. Vrouwen zat, maar voornamelijk óp het doek, en niet er vóór. Dit betekent dat het publiek, mannen én vrouwen, de kunstgeschiedenis ook door een mannenbril ziet. Het wordt tijd dat we eens een andere bril opzetten. Er zijn namelijk niet alleen heel veel interessante vrouwelijke kunstenaars door de hele kunstgeschiedenis heen, maar door een kijkje te nemen in de geschiedenis en “mannenkunst” met “vrouwenkunst” te vergelijken, wordt onze blik niet alleen verrijkt, maar verandert die ook.

Carin Steen is als kunstenaar met name bezig met community murals, grote muurschilderingen die in samenwerking met de doelgroep worden gecreëerd. Haar passie is kunstgeschiedenis en al jaren geeft Carin workshops waarin creatieve opdrachten worden volbracht in combinatie met een presentatie over een bepaalde artiest. De laatste paar jaar is Carin voornamelijk gefocust op vrouwenkunstenaars om hun zeer verdiende plek in de kunstgeschiedenis te erkennen.

Carin woont in Noord-Spanje maar brengt de helft van het jaar door in Guatemala (Centraal Amerika), waar ze jaren heeft gewoond.

Contact

Voor inschrijving:

info@debuytenplaets.nl – tel. 0561 431196

Met de kunstenares:
Carin Steen

WhatsApp +34 64190 6961

info@carinsteen.com

www.carinsteen.com

Facebook & Instagram: #carinsteenartist